SWBB

Swbb nieuwsbrief 3e kwartaal 2020

Gaat de Nederlandse vrijetijdssector deze crisis overleven?

Sinds maart heeft Nederland last van in het Chinese Wuhan ontstaande Covid-19. De maatregelen die de Nederlandse regering invoerde om het virus tegen te gaan trof de Nederlandse economie op een harde manier. In maart werden alle evenementen verboden,horeca en bioscopen moesten dicht en hotels serveerden hun gasten het ontbijt tot de deur. In juni mocht de horeca weer open en in de zomervakantie waren evenementen tot 100 gasten toegestaan. Dit is ondertussen alweer teruggeschroefd doordat er steeds meer besmettingen plaatsvinden. Maar wat voor effect hebben deze maatregelen op de Nederlandse vrijetijdssector?

Lees het hele artikel

Een paar kleine geldkwesties in Nederland

Tegenstrijdigheden subsidies toeslagen en uitkeringen
Over de gehele linie zijn de salarissen aan het dalen. Waarom omdat de werkgevers het kunnen maken. Jonge mensen in sales krijgen een lager vast salaris om dat vervolgens met een bonus te compenseren. De bonus wordt hoger belast en dus krijgt de werknemer er minder voor aan het einde van de dag. Mocht de werknemer zorgtoeslag of huursubsidie willen aanvragen, dat kan, maar dan wordt wel het gehele salaris genomen. Ontvang je aan het einde van het jaar te veel, dan mag je de toeslag of subsidie terugbetalen. Goed zou je zeggen. Alleen het mooie is dat de WW of ziektewet uitkering gebaseerd wordt op je vaste salaris. Denk goed na voordat je een laag vast salaris aanneemt.

Lees het hele artikel

Tweede kamer verkiezingen Nederland 2021

Over 6 maanden zijn er in Nederland Tweede Kamer verkiezingen.SWBB neemt een kleine kijk op het politieke klimaat van Nederland en in dit artikel gaan wij in op de opkomst en de rol van het populisme en de invloed van immigratie.

Lees het hele artikel

Navigeren door het leven van een expat

Na mijn hele leven in dezelfde stad gewoond te hebben, waagde ik begin dit jaar de sprongen verhuisde naar Nederland. Hoewel ik de afgelopen zomer al eenpaar maanden had doorgebracht met acclimatiseren in mijn nieuwe land, was het niet gemakkelijk om mijn leven te ontworte lenen het enige huis te verlaten dat ik kende. Het kwam met een scala aan emoties, van schroom tot opwinding. Behalve mijn echtgenoot (door wie ik verhuisde), was er zelde niemand anders die ik in het land kende. --Sanaya Chavda

Lees het hele artikel

https://wegwijsburgerbelangen.nl/

Als Nederlander wil je natuurlijk bijdragen aan een betere samenleving. Stichting Wegwijs Burgerbelangen kan niet zonder donaties van Nederlanders, als individu, fonds of bedrijf.

Wij geloven in informatie op basis van onafhankelijk en grondig onderzocht advies. Wij kennen de weg binnen het speelveld van overheden en instanties. Wij kunnen uitzoeken, wat je het beste kunt doen, welke stappen daarbij horen.

Lid zijn hoeft niet en onze informatie blijft toegankelijk voor iedereen. Ongeacht denkwijze, voorkeur, achtergrond of geloof.

Zoals eerder gezegd is SWBB onafhankelijk. Er zitten geen overheden aan vast die regels bepalen. Ook onze geldschieters bepalen niet wat voor inhoud wij verstrekken met de informatie die je ontvangt.

SWBB is maatschappelijk betrokken, maar niet om een politieke voorkeur te bepalen, maar juist om Nederlanders dichter bij elkaar te brengen.

Door SWBB te steunen kunnen wij blijven informeren. Wij kunnen mensen blijven helpen. Jong en oud. Wij kunnen ook nieuwe projecten starten om zo gereed te zijn voor de toekomst. Wie wil dat niet?

Elke vorm van steun zal SWBB sterken en het belangrijkste waarborgen, namelijk onafhankelijkheid. SWBB werkt dagelijks met een groep vrijwilligers die er elke dag staan voor de medeburger.

AL 7 jaar zijn wij actief. En wij willen door. Meer Nederlanders helpen. Doormiddel van nieuwe communicatiemogelijkheden innoveren kunnen wij een groter publiek bereiken.

Informatie is de basis waarop je alles bouwt. Neem de stap met ons

Elke donatie helpt.

Voor particulieren: https://wegwijsburgerbelangen.nl/steun-ons/

Voor bedrijven en fondsen: peter.strauss@wegwijsburgerbelangen.nl

Partnervermelding en samenwerking behoren tot de modelijkheden. Voor vragen neem contact op met Peter Strauss, International Fundraising Lead SWBB.

Stichting Wegwijs Burgerbelangen wil graag het volgende delen:

De afgelopen weken zijn er een aantal mensen toegetreden tot het Stichting Wegwijs Burgerbelangen team.

Manuëla Zorgdrager. Manuëla brengt zeer waardevolle marketing, SEO en PR ervaring mee en zal zich op verschillende projecten richten.
Sanaya Chavda. Sanaya is misschien wel de meest ervaren schrijfster en redacteur ooit binnen SWBB. Met haar unieke kijk op Nederland zal zij artikelen schrijven.
Peter Strauss is begonnen als International Fundraising Lead. Naast het fondsenwerven stuurt hij de marketing aan en heeft hij een actieve rol in het recruitment proces.
JinnQian Zhuang(Gin) Gin is begonnen als web developer en heeft ervaring opgelopen in verschillende landen en in diverse vaardigheden.
Elisabeth Dijkstra. is een zeer ervaren tekstschrijver en zal zich bezig houden met algemene artikelen en marketingteksten.We zoeken nog naar:
• Social Media Lead( beheerder)
• Hoofd Redactie
• Grafische designer/Vormgever

Stichting Wegwijs Burgerbelangen durft zelfs nu op de toekomst te richten, ga je mee?

Voor meer informatie kun je de contactgegevens op de site vinden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier: https://wegwijsburgerbelangen.nl/newsletter/

Wij willen graag van u horen

Mocht u uw mening willen delen over de inhoud van de nieuwsbrief of u wilt een interessant onderwerp doorgeven dan horen wij graag van u via info@wegwijsburgerbelangen.nl.