SWBB

Swbb nieuwsbrief 1e kwartaal 2021

Mark Rutte stelt vierde opeenvolgende termijn veilig

Mark Rutteis met de besprekingen begonnen over het vormen van een nieuwe coalitieregering, nadat hij, tijdens de verkiezingscampagne, al zijn tegenstanders heeft overwonnen. Zijn partij, de VVD, wist een comfortabele overwinning te behalen bij een nationale verkiezing die werd gekenmerkt door een toename van steun voor progressieve en pro-Europese partijen.

Lees het hele artikel

De Verengelsing van het Hoger Onderwijs

Door de voortdurende coronacrisis en lockdown maatregelen worden vele andere ontwikkelingen in de politiek en maatschappij naar de achtergrond geschoven. Maar het is ook goed om deze niet te vergeten. Eén van die noemenswaardige ontwikkelingen is het nieuwe wetsvoorstel dat het verengelsen van het hoger onderwijs (op universiteiten en hbo) tegen moet gaan. Op het moment ligt dit bij de Eerste Kamer maar het zal niet worden behandeld tot er een nieuwe regering is. Waar gaat dit wetsvoorstel over? En is het verengelsen van het hoger onderwijs echt zo’n verontrustende ontwikkeling dat er een wet voor moet komen? We zochten het voor je uit.

Lees het hele artikel

Electrische autos – Nederland als wereld leider onthult

De top tien landen die de race voor elektrische voertuigen leiden en daarmee de norm bepalen voor een lagere CO2-uitstoot, is bekendgemaakt, en Nederland neemt de eerste plaats in.

Lees het hele artikel

Nederlandse kunstenaar helpt de landbouw

Met de hulp van botanici heeft Daan Roosegaarde een ‘lichtrecept’ gemaakt voor een veld prei om de planten beter te laten groeien.

Lees het hele artikel

Update SWBB team

Stichting Wegwijs Burgerbelangen heeft veel ambities en het aanstellen van nieuwe mensen hoort hier zonder twijfel bij.

Hier volgen een aantal van onze nieuwe collega’s:Linde van Opstal heeft al veel ervaring opgedaan bij topbedrijven zoals Coolblue, KB en Fresh ’n Rebel. Haar werk is gericht geweest op customer service en zij heeft een geduldige, prettige omgang die precies geschikt is voor fondsenwerven. Binnenkort start het fondsenwerven team met een nationaal project en zij gaat een groot deel van de uitvoering doen.

Anneloes Knol heeft ontzettend veel talent. Ze speelt hockey in Charlottesville, Virginia in de VS. Hier gaat zij ook naar de universiteit. Maar ze wil nog meer. Ze gaat bij SWBB de belangrijke rol op zich nemen van het assisteren van het dagelijkse bestuur en ze gaat zich richten op interne communicatie.

Noa de Ruijter heeft een bachelor behaald in Utrecht en een master van UCL London’s Global University. Ze is voornamelijk freelance schrijfster met buitenlandse ervaring in onder andere Leeds, VK. Noa schrijft voor SWBB artikelen voor de website en de nieuwsbrief. Zij is daarnaast ook onze web editor voor Facebook.

SWBB werkt met passie en toewijding om zoveel mogelijke te informeren en problemen op te lossen op verschillende gebieden, zonder onze talentvolle collega’s zou dit nooit kunnen. Voor vragen neem contact op met SWBB.

wegwijsburgerbelangen.nl

Brief aan de Redactie

Als je het gevoel hebt van het kastje naar de muur gestuurd te worden of geen redelijke behandeling krijgt en je wil het bekendmaken, stuur ons dan een mail met datgene waar je tegenaan loopt. Misschien komen er reacties van mede burgers met gelijksoortige problemen, die nuttig voor jou kunnen zijn. Met de Brief aan de Reactie kan dit gedeeld worden.

redactie@wegwijsburgerbelangen.nl

Over SWBB nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief is er weer veel te lezen. Heb je naar aanleiding van deze uitgave ideeën, toevoegingen of opmerkingen laat het ons weten. Stichting Wegwijs Burgerbelangen wil altijd op zoveel mogelijke manieren ruimte bieden om tot een oplossing te komen. Denk je met ons mee?

info@wegwijsburgerbelangen.nl