SWBB

Swbb nieuwsbrief 2e kwartaal 2021

Kimaatwakers

De Klimaatwakers zijn een groeiende groep vrijwilligers en organisaties die de wacht houden voor het klimaat tijdens de formatieperiode. Zeven dagen in de week, staan de wakers overdag voor het hek van het Catshuis .

Lees het hele artikel

Het Nederlandse onderwijssysteem kort uitgelegd

HAVO, VWO, MBO… er worden behoorlijk wat termen gebruikt voor de verschillende vormen van onderwijs die er in Nederland bestaan. Het Nederlandse onderwijssysteem is behoorlijk complex. Speciaal daarom heeft SWBB een korte introductie gids samengesteld voor het Nederlandse onderwijssysteem.

Lees het hele artikel

Het Nederlandse onderwijssysteem uitgelegd. Uitgebreid

Deel 1: Soort scholen
Deel 2: Soort onderwijs
Deel 3: Schoolrosters,school vacanties,VMBO
Deel 4: Voortgezet onderwijs . Havo,Mavo,HBO ,Universiteiten.

Lees het hele artikel

Een nieuw medicijn tegen Alzheimer en nieuwe oproep om regionale ouderenzorginitiatievenuit te breiden naar landelijke aanpak

De zorg is het afgelopen jaar, terecht, vaak in de spotlight geweest vanwege de corona crisis. Maar ook andere ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg verdienen het om onder de aandacht te komen. Daarvoor uw aandacht in dit nieuwsartikel. We gaan in op een nieuw Alzheimer medicijn dat goedgekeurd is in de VS, en op een nieuwe oproep vanuit de huisartsen om regionaleouderenzorginitiatievenuit te breiden naar een landelijke aanpak.

Lees het hele artikel

Wij willen graag van u horen

Mocht u uw mening willen delen over de inhoud van de nieuwsbrief of u wilt een interessant onderwerp doorgeven dan horen wij graag van u via info@wegwijsburgerbelangen.nl.