Hypotheek aflossing problemen

Als u  ziet aankomen dat u de lasten van uw huis niet meer kunt betalen, is het verstandig om contact op te nemen met uw geldverstrekker. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe beter. Door de aanhoudende economische crisis komen steeds meer mensen in betalingsproblemen. De werkloosheid loopt op en dat is een belangrijke reden voor het probleem, naast het toenemende aantal echtscheidingen.

De Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft de website “zelfjeschuldenregelen” opgezet. Deze website is volledig gericht op consumenten met betalingsachterstanden en schulden en biedt behalve een stappenplan een hoop handvatten om tot een oplossing te komen.

Als de problemen met de hypotheek niet van tijdelijke aard zijn en u  iedere maand geld tekort komt waardoor u de maandelijkse hypotheeklasten niet meer op kunt brengen bestaat er ook nog de mogelijkheid om eens te laten berekenen hoeveel u kunt besparen op uw maandlasten. Denk dan niet alleen aan het oversluiten naar een goedkopere hypotheekverstrekker maar misschien zijn er ook nog wel andere mogelijkheden waarbij u bijvoorbeeld een voordeligere hypotheekvorm kiest en mogelijk uw hypotheek problemen kunt oplossen.
U kunt zich in dat geval het beste eens vrijblijvend laten voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een aantal hypotheekadviseurs kunnen u direct al online via hun eigen website verder helpen en zullen zij voor het eerste gesprek of kennismakingsgesprek ook geen kosten in rekening brengen.

Er zijn meerdere websites die u hierbij kunnen ondersteunen. Klik hier voor een overzicht van een aantal gratis websites die u kunt helpen bij het maken van zo’n schuldenoverzicht en u adviseren bij het oplossen van uw schulden.

Hulp bij schulden op de volgende websites:

U kunt bij schulden ook advies vragen bij uw eigen Gemeente. De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) geeft hulp aan burgers met problematische schulden met  betrekking tot het voorkomen van die schulden, bij het oplossen van schulden en nazorg. Daarnaast zijn er diverse organisaties in Nederland die (bijna) gratis persoonlijke hulp of advies geven bij financiële problemen. Informeer hierover bij uw gemeente.

Schuldhulpverlening (Organisaties)

Nibud

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens.

NVVK

De NVVK (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet) is de brancheorganisatie voor professionele schuldhulpverlening én sociale kredietverlening in Nederland.

Budget Beheer

Stichting Mens en organisatie