Hulp van organisaties

Ouderenbonden – ANBO, PCOB en Unie KBO
Verschillende afdelingen van de seniorenorganisaties ANBO, de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) en Unie KBO helpen hun leden bij belastingzaken.
Telefoon ANBO: (0348) 46 66 66
Telefoon PCOB: (038) 422 55 88
Telefoon Unie KBO: (073) 612 34 75

Adviespunt Handicap & Recht – Ango
Het Adviespunt Handicap & Recht van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango) beschikt over een netwerk van ongeveer 70 belastingadviseurs. Hebt u een vraag of een probleem waar u graag informatie, advies of hulp bij wilt? Dan kunt u contact opnemen met een Ango-adviseur bij u in de buurt. Voor informatie kunt u altijd contact opnemen met een adviseur. In alle andere gevallen moet u lid zijn van de Ango. Op de internetsite van de Ango vindt u een overzicht van de Ango-adviseurs.

Vakbonden
Vakbonden helpen hun leden bij belastingzaken.

CNV
Het CNV heeft een aantal regionale steunpunten geopend waar u terecht kunt met vragen over uw belastingzaken. Hier kunt u alleen terecht op afspraak.
Telefoon: (030) 751 10 01

De Unie
De vakbond De Unie helpt zijn leden bij het invullen van aangiften. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken. Daarnaast biedt De Unie zijn leden toegang tot een fiscale vraagbaak.
Telefoon: (0345) 85 12 55 (maandag t/m donderdag: 9.00 – 12.30 uur)

FNV
Bent u lid van de vakbond FNV? Dan kunt u terecht bij 1 van de 600 service- en nazorgpunten in Nederland voor uw belastingaangifte, voorlopige teruggave en zorgkosten. Op de internetsite van de FNV vindt u alle (600) service- en nazorgpunten waar invulhulp wordt geboden.
Telefoon: (088) 368 03 68

Het Juridisch Loket
Op de website van het Juridisch Loket vindt u informatie en adviezen over juridische onderwerpen. Verder kunt u (tegen betaling) per telefoon juridisch advies krijgen. Als u een laag inkomen heeft, kunt u ook naar een inloopspreekuur van het Juridisch Loket gaan. U krijgt dan gratis advies.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie financiert het Juridisch Loket.

ConsuWijzer
Op de website van ConsuWijzer vindt u informatie en praktische tips over uw rechten als consument. Bijvoorbeeld als u ongewild aan een abonnement vastzit of het niet eens bent met een rekening. Per telefoon, mail of brief kunt u persoonlijk advies krijgen.

Consuwijzer is het informatieloket van de overheid voor consumenten.