Huurtoeslag

Voor mensen met een laag inkomen kan de maandelijkse huur een zodanig hoge kostenpost zijn dat het tot problemen leidt. Om uw huur betaalbaar te maken kunt u een Huurtoeslag aanvragen. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van de huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. Als uw vermogen hebt is het vaak niet mogelijk om een Huurtoeslag aan te vragen. Er zijn natuurlijk nog meer voorwaarden, maar deze verschillen per jaar. U vindt op de website van de belastingdienst (Belastingdienst.nl/toeslagen/Huurtoeslag) .

Een Huurtoeslag vraag u aan bij de belastingdienst. Uw vindt op het internet diverse andere websites waar u de toeslag kunt aanvragen. Zij fungeren dan als tussenpersoon tussen u en de Belastingdienst en helpen je bij het invullen van de aanvraag. Maar let op want dit is meestal niet gratis! Het kost soms tot wel €39.50.

U kunt voor vragen en problemen gratis terecht bij uw belastingkantoor of een toeslagenservicepunt bij u in de buurt. De adressen vind u op de website van de belastingdienst. (Belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/adressentoelsagenservicepunten)

U kunt ook bellen met de belastingtelefoon 0800-0543. Als u persoonlijke informatie wilt is het belangrijk dat u uw Burgerservicenummer bij de hand hebt.