Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten voor de kinderopvang. Of en op hoeveel kinderopvangtoeslag u recht op heeft hangt af van uw inkomen , het aantal kinderen en de soort opvang. De precieze voorwaarden kunnen per jaar verschillen. U vindt ze op de website van de Belastingdienst. Hier kunt u ook een aanvraag indienen. U vindt op het internet diverse andere websites waar je de toeslag kunt aanvragen. Zij fungeren dan als tussenpersoon tussen jou en de Belastingdienst en helpt u bij het invullen van de aanvraag. Maar let op want dit is meestal niet gratis! Het kost soms tot wel €39.50.

U kunt voor vragen en problemen gratis terecht bij uw belastingkantoor of een toeslagenservicepunt bij u in de buurt. De adressen vind u op de website van de belastingdienst. (Belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/adressentoelsagenservicepunten)

U kunt ook bellen met de belastingtelefoon 0800-0543. Als u persoonlijke informatie wilt is het belangrijk dat u uw Burgerservicenummer bij de hand hebt.

Voor alle toeslagen geldt dat het zeer belangrijk is om te zorgen dat uw gegevens altijd kloppen. Dus als er iets verandert in uw situatie wat van belang kan zijn voor uw toeslag, moet u dat meteen (binnen 4 weken) doorgeven. Dit voorkomt dat u achteraf te veel betaalde toeslag moet terugbetalen.