Gemeentelijke Kredietbank

De GKB is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening.

De gemeentelijke kredietbank kijkt of u in aanmerking komt voor een persoonlijke lening. Ook financieel en juridisch advies is bij de gemeentelijke kredietbank een dagelijkse taak. De kredietbank wordt ook wel gezien als de oplossing voor financiële problemen van huishoudens. Daarnaast werkt de gemeentelijke kredietbank aan schuldregeling, schuldsanering en budgetbeheer. De gemeentelijke kredietbank neemt dus zeer veel taken op zich om mensen met financiële problemen te helpen.

Bij een bank is de hoogte van een lening afhankelijk van het inkomen dat de persoon in kwestie heeft. Hoe hoger het inkomen, des te hoger de lening kan zijn voor de aanvrager van de lening. Bij de kredietbank gelden deze regels juist niet. Het is niet direct te zeggen wat u kunt lenen bij de kredietbank. De hoogte van de lening is afhankelijk van een aantal factoren die onderzocht worden door één van de medewerkers van de kredietbank. In de meeste gevallen wordt er gekeken naar het aantal schulden die de persoon in kwestie heeft. Er zal echt naar een oplossing gezocht worden om de schulden te verminderen.

Meer informatie:

https://www.degkb.nl/