Melding voedselvergifting

Het blijkt dat maar liefst de helft van de Nederlanders het risico loop op voedselvergiftiging na een barbecue. Een enquête die is gehouden in opdracht van het Voedingscentrum en de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) laat zien dat de Nederlander niet kiest voor het veiliger voorgegaard vlees en daarnaast nog eens slecht let op de hygiëne. Ook lopen veel mensen voedselvergiftiging op in het buitenland als ze op vakantie gaan, bijvoorbeeld doordat ze eten kopen bij kleine eetkraampjes of bij verkopers die met etenswaren rondlopen op het strand of in de straten van de stad.

Ziek geworden na het eten in een restaurant? Bent u in een vieze winkel geweest? Of heeft u een mishandeld of verwaarloosd dier gezien?

Klacht indienen bij de NVWA
Onderwerpen waar de NVWA veel klachten over krijgt
  • Ziek na eten of drinken
  • Vieze restaurants of winkels
  • Ongedierte in winkels of horeca
  • Onjuiste claims bij voedingssupplementen
  • Onjuiste etiketten op levensmiddelen
  • Overtredingen van het rookverbod
  • Verkoop van tabak aan minderjarigen
  • Mishandeling of verwaarlozing van boerderijdieren
  • Onveilige non-food producten

NVWA

Westelijke Parallelweg 4,

3331 EW Zwijndrecht

Phone088 223 3333