Zorgtoeslag aanvragen

In Nederland is het voor iedereen verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Elke maand betaalt u hiervoor een premie. Deze premie is per verzekering hetzelfde voor iedereen, ongeacht het inkomen. (Er zijn wel prijsverschillen tussen de verschillende verzekeringen afhankelijk van uw aanvullend pakket en de verzekeraar). Dit betekent soms een behoorlijk zware last voor mensen met een laag inkomen. Of u Zorgtoeslag krijgt en hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen en de hoogte van uw huur. Lees wat de voorwaarden per jaar zijn op de website van de Belastingdienst.

U kunt een Zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst (Belastingdienst.nl/toeslagen/aanvragen), U vindt op het internet diverse andere websites waar u de toeslag kunt aanvragen. Zij fungeren dan als tussenpersoon tussen u en de Belastingdienst en helpen u bij het invullen van de aanvraag. Maar let op want dit is meestal niet gratis! Het kost soms tot wel €39.50.

U kunt voor vragen en problemen gratis terecht bij uw belastingkantoor of een toeslagenservicepunt bij u in de buurt. De adressen vind u op de website van de belastingdienst. (Belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/adressentoelsagenservicepunten)

U kunt ook bellen met de belastingtelefoon 0800-0543. Als je persoonlijke informatie wilt is het belangrijk dat u uw Burgerservicenummer bij de hand hebt.